2018(e)ko otsailaren 26(a), astelehena

KRONIKA 25/02/2018

UXUE AURRE ETA JONAN ASTURIAS GERNIKARRAK, EUSKADIKO TXAPELDUNORDE 800 METROTAN ETA PISU JAURTIKETAN

Gernika A.T.
2018/02/25

Gernika Atletismo Taldeko Uxue Aurre eta Jonan Asturias Euskadiko txapeldunorde dira junior kategoriako 800 metrotako lasterketan eta pisu jaurtiketan. Pista Estaliko Euskadiko Txapelketak jokatu dira asteburu honetan Donostian eta biak ala biak txapela etxera ekartzeko zorian izan dira.
Uxue Aurrek lasterketa ederra eta bizkorra egin ondoren erdietsi du bigarren tokia finalean, igandean. Bere denbora 2 minutu eta 30 segundutakoa izan da. Pisu jaurtiketan, Jonan Asturiasek 11metro eta 40 zentimetroraino jaurti du pisua, eta jaurtitzaile guztien artean bigarren markarik onena egin du.
Hirugarren domina lortzeko zorian izan dira Gernika Atletismo Taldeko ordezkariak, 1.500 metroko jubenilen finalean Unai Lobato laugarren sartu baitzen helmugan. Atleta gernikar gogor honek bere marka pertsonala ondu zuen Donostian, 4 minutu eta 22 segundutan gelditu baitzuen erlojua.

Bestalde, larunbatean Sagar Lasterketa izenarekin ezagutzen den froga burutu zen Hernanin eta hemen ere Gernika Atletismo Taldeko ordezkari Aitor Uriartek parte hartu zuen. 29 minutu eta 29segundutan bete zuen 9 kilometrotako ibilbidea eta laugarren postuan sartu zen helmugan. Beteranoen sailkapenean bigarren geratu zen Gernikako atleta adoretsua.